:: TORNAR A L'INICI ::


Com funciona l'Ampa?

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) del CEIP Orlandai està constituïda per totes les mares i tots els pares dels alumnes de l’escola. Fa funcions de col·laboració amb l’escola, de garantir la relació de les famílies entre elles i entre aquestes i l’escola i organitza o finança un seguit d’activitats que altrament no serien possibles, ja sigui perquè les organitza i finança directament (menjador, esport extraescolar, teatre extraescolar) o perquè aporta el finançament que el pressupost de l’escola pública (encara!) no pot cobrir (colònies, sortides a Barcelona, certs tipus de material, etc..).

Volem deixar clar que qualsevol dels pares i mares del centre, quan ho vulgui, pot participar en qualsevol dels espais. És desitjable que un o més pares de cada una de les classes (també de P3) participi en les reunions mensuals i faci de pont entre tot el grup i les reunions de l’AMPA. Així, el grup de pares de cada classe pot tenir algú proper a qui pot fer servir de portaveu de dubtes, incidències o suggeriments que sorgeixin entre els pares i les mares de la classe i, alhora, pot explicar-los de què s’ha parlat en l’última reunió. Va bé que sigui més d’una persona per classe per tal de poder fer torns, si cal, en l’assistència a les reunions.

Els espais habituals de treball i de reunió són els següents:

:: La reunió mensual:

Se celebra cada primer dimarts de mes a les 9 del vespre (excepte quan coincideix amb festa, que es passa al dimarts següent). Es fa al Local de l’AMPA que és la sala amb entrada des del pati de l’escola, davant mateix dels vestidors. És oberta a tots els pares i mares i s’intenta assegurar sempre la presència dels responsables de comissió i els càrrecs de la Junta (president, secretària, tresorer...).

:: L’Assemblea Anual:

Es convoca tots els pares i s’aprova l’estat de comptes. Se celebra habitualment cap al mes de desembre a la Biblioteca de l’Escola.

:: Les Comissions:

L’AMPA, per fer la seva tasca, s’estructura en les comissions que consisteix en un grup de pares i mares que es comprometen a seguir, organitzar o ocupar-se de diferents temes. En la pràctica, si no disposem de comissions no podem fer la feina. Per això, cada any fem una crida als pares i mares perquè s’hi integrin. La feina en la comissió no significa necessàriament assistir a reunions els vespres (que és sempre una hora difícil per a les mares i pares amb criatures petites), sinó en coordinar-se amb els altres membres i responsabilitzar-se d’una gestió o tasca (alguns exemples: fer telefonades, ajudar a muntar el "Mercadillo", ajudar a preparar les begudes per una festa, reunir-se amb els proveïdors de serveis en hores convenients, etc...). Només cal que us poseu en contacte amb un dels responsables de comissions.
Domínguez i Miralles, 1 | 08034 Barcelona | Tel. 932 030 935